Frukostseminarium: Journalistikens möjliga förändring

Nu har vi med kort varsel fått möjlighet att kunna välkomna er till ett spännande frukostseminarium hos JMW tisdagen den 31 januari.
En fråga som under 2011 var flitigt diskuterad, i en stundtals relativt infekterad diskussion var den om mediernas utveckling och journalistens roll. Under hashtagen #journalistroll fångades många olika perspektiv och ofta befann sig diskussionen i två läger om journalistens och journalistikens nya roll. De som ansåg sig förstått och de som ansågs inte ha förstått digitaliseringen. Ofta blev det icke-konstruktivt och med en delvis förlegad syn på varandra i de där båda ringhörnorna.
Vi tänker därför med hjälp av Anette Novak fd chefredaktör Norran samt nominerad till Stora Journalispriet 2011 och Ehsan Fadakar, chefredaktör från  Nyheter24 som var Årets digitala dagstidning 2010 prata om vad som fungerat så bra i deras arbete.

Ett samtal med två chefredaktörer om hur de ser att journalistiken i en digitaliserad samtid utvecklas och vad de prövat, testat och lärt sig under de senaste åren.

Det blir säkerligen ett samtal som kretsar runt nya läsarbeteenden, nya sätt att möta läsaren och förstås frågan om källkritik samt hur man hanterar kommentarer. Dessutom är vi nyfikna på deras tankar om ledarskap på en tidningsredaktion idag. Vad krävs för att medarbetarna ska vara trygga när tidspressen är stor och twitterflödena är fyllda med reaktioner på både tidningens innehåll och tänkbara nya nyheter att bevaka.
Kanske hinner vi också att höra om hur Anette och Ehsan ser på den politiska bevakningen på sista tiden, som mest kommit att handla om en partiledares vara eller icke vara.

Varmt välkomna och glöm inte att ställa frågor redan nu eller addera perspektiv ni gärna skulle höra Anette och Ehsan kommentera här i kommentarsfältet. Frukosten kommer att livesändas.
Datum: 31 januari
Plats: JMW, Kungsgatan 24, 7 tr.
Program:

  • Frukost serveras från klockan 07.30.
  • Björn Mellstrand hälsar välkomna klockan 08.00
  • Diskussionen börjar med en kortare introduktion av Anette Novak och Ehsan Fadakar om hur de ser på sitt jobb och varför de tror det varit så framångsrikt. Samtalet leds av Brit Stakston
  • Sändningen avslutas kl 09.00

Anmälan till Zamantha Nordengrim, fornamn.efternamn@jmw.se
Först till kvarn gäller. Seminariet är kostnadsfritt, avbokas senast dagen innan, ej avbokad medverkan debiteras 250 kr.

Till toppen