Fredagsöl på twitter-#FollowFriday

Followfriday som fenomen på Twitter handlar om att puffa för följare som man tycker är såpass intressanta att man vill att fler börjar följa just dem. En grej som startade i januari och nu blivit lite som fredagsöl på Twitter över hela världen. Nu verkar det som att en anti-#followfriday-känsla sprids bland mina följare. Vi får se hur det utvecklar sig.

Niclas Strandh resonerar om utvecklingen av #FollowFriday eller #FF här.

Jag har hittills inte gjort FollowFriday-tweets alls – för att jag inte hunnit ge mina motiveringar till dem jag vill rekommendera. Har dock alltid uppskattat de som valt att inkludera mig i sina FollowFriday-tweets så jag får göra en bloggpost nu innan fenomenet försvinner i Sverige. Det kanske också kan vara en inspiration för många av mina nya följare efter Almedalen.

Så vilka av mina följare, baserat på deras tweets ska jag tillägga, hade jag kunnat tänka mig hänga med på en Afterwork just igår?  En svår uppgift, jag följer drygt 1200 och alla aktiva twittrare ger mig väldigt mycket. Men låt mig dra ihop ett intressant gäng:

  • Ulrikagood för dina kluriga, underfundiga tweets levererade med en härlig, cool distans som så ofta får mig att gapskratta
  • Isobelsverkstad för din mix av filosofiskt tänk, kloka ”tyckningar”, uppmaningar och mitt i allt detta de allra vackraste tänkbara vardagstweetsen
  • Tindra66 och Maryxj för att ni ständigt är där tycker tänker och bjuder på era reflektioner samt för att vi delar insikter om livets svårare delar
  • Zoooey för Herr Hunds sanslöst galna vardagliga reflektioner som gör mig glad och för vår gemensamma saltmandelpassion
  • Dubbelw för att du testar, vågar, frågar och berättar om din egen process i din vardag att arbeta med sociala medier
  • Stroemberg för att du i dina tweets har en rolig grumpy underton som dessutom ofta är vackert formulerat. Sen finns du där på morgonkvisten vilket fått mig att le både en och annan gång i arla morgonstund.
  • Politikerlilith för att du är  politiker som bygger närvaro på ett smart sätt och sannerligen har jag aldrig kommit närmare en kd-politiker ; )
  • Gudschy för att du intiutivt är ett kommunikationsproffs -och kunde vi bara reboota människors syn på dig (läs – tvätta bort kommunistkopplingarna) skulle mycket spännande hända.
  • Beasf för att det hos dig puttrar något mycket intressant och roligt … skriv mer är min uppmaning till dig. I tweets och i blogg!

Sen ska vi förstås till ovanstående gäng addera vapendragare som Nikkelin (för din sundhet och erfarenhet på alla sätt och vis),  Jocke (för du kommer att förändra mycket…), LordFredruk (för att du jämt är lite arg och nu får slåss med bilden av att ha blivit en gullig nybliven pappa), Deeped (för att du lägger pusslet först av alla – alltid – och ständigt bjuder på dina kloka tankar och analyser), Slumpnavigator (för din sansade lite distanserade syn på allt som händer), EliasBetinakis (för att du är en doldis som analyserar världen genom ett spännande digitalt raster -du är killen med koll),  Kullin (för din långa och trogna tjänst), Zackrisson (för din närvaro och ditt smarta sätt att använda din plattform för allt som händer i dessa spännande tider), Emmanuel Karlsten (för ditt mod som visar vägen) och så självklart Saltakvarn (för du varit en långhårig hippie och är en av de klokaste människor jag känner). Ni adderar alltid intressanta perspektiv i diskussioner vare sig det är i digitala eller analoga sammanhang. Klart ni ska med!

Sen finns det ju alla de som finns i min krets på Twitter som bjuder på sig själva och sina liv med stora hjärtan som t.ex. Wilder, Cityrat59 och Mikumaria  som självklart också måste hänga med på fredagsölen : )

Fatta vilket trevligt häng det här hade blivit. Sen finns det massor fler av mina följare som ger mig en massa inspiration och kunskap – jag har ju valt att följa er alla för jag är intresserad av det ni tycker och tänker!

/Brit Stakston

Till toppen