Ettårskalas för Gillaboken – kom och fira!

För lite över ett år sedan kom boken Gilla! – dela engagemang, passion och idéer via sociala medier, för att tillhöra kategorin facklitteratur har den sålt mycket bra och det måste vi fira! Det är många som valt att använda den i sina styrelser och organisationer och några av dem är på plats under kvällen för att berätta hur deras digitaliseringsprocess har sett ut.

Under året har det funnits många tillfällen att fundera över den plats folkrörelser har i en digital samtid och mitt möte med er alla under året som gått har ni alla gett inspirerande inspel i dessa diskussioner. För mig har även samarbetet med förläggarna Erik Wagner och Gabriel Ehrling betytt mycket för att förstå hur idéburen verksamhet utvecklar sig 2012.

Nu vill vi tillsammans med er fira detta fantastiska år med ännu mer kunskap som delas, härligt mingel och tårtkalas.

Datum, tid och plats:

18 oktober, från kl 17.30

Svenska Institutet, Slottsbacken 10, Stockholm

Välkomna från kl 17.30, programmet börjar kl 18.00

Program:

Klockan 18.00 – 18.40 idéburna organisationer som använt Gillaboken:

ABF: Thor Rutgersson, verksamhetsutvecklare kommer berätta om hur man kan bygga den digitala folkrörelsen för påverkan och delaktighet

Reumatikerförbundet: Annelie Norberg, webbredaktör; Eva-Maria Dufva, pressekreterare och Magdalena Olsson, generalsekreterare berättar om sin digitaliseringsprocess.

Röda Korset: Carl-Johan Nordlander, ansvarig sociala medier pratar om att visa människorna i en bred folkrörelse.

Klockan 18.40 – 19.00 – intervju med författare och förläggare

Sedan följer ett samtal med mig, Erik Wagner och Gabriel Ehrling från Idealistas. Vi reflekterar tillsammans över året som gått, panelsamtalet och ger några blickar in i framtiden och kommande bokprojekt…..

Samtalet leds av Javeria Rizvi Kabani, kommunikationsstrateg från Svenska Institutet.

Anmälan: Först till kvarn, anmäl er här.

Jag kommer inför ettårsfesten skriva en summerande bloggpost om allt som hänt, vill du ge mig lite inspel till den med dina egna tankar om folkbildning 2012 och kanske till och med några tankar om Gillaboken så uppskattas det.

Varmt välkommen!

Brit

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra senaste nyheter, spaningar och tips.

Till toppen