Ett nytt MTV?

L.A Times skriver att Myspace nu lanserar en ny musiktjänst för att utmana itunes och frågar sig om de inte utmanar MTV på samma gång.

Tillsammans med de tre största skivbolagen Sony BMG, Universal och Warner ska man erbjuda musik till nerladdning. Att streama musik och video kommer att vara gratis tack vare reklam medan man kommer att behöva betala för nerladdningarna.

Kan Myspace bli vår tids MTV på riktigt nu? Inte så dum fråga att ställa sig. MTV försöker ju via sitt hemsideformat ta rygg på Myspace. Skillnaden är att Myspace har användarna och framförallt musikerna på sin sida (nu får man visserligen se vad som händer med den saken när det blir mycket tydligare kommersiella intressen).

Sammanslagningen är i alla fall intressant. Som det ser ut nu så streamar vi ju musik på ett ställe, köper den på ett annat och skaffar konsertbiljetter på ett tredje. Den nya tjänsten från Myspace samlar alla dessa. Och med tanke på att Myspace redan är den mest populära musikcommunityn kan det nu även bli musikmediet som på tar över efter MTV.

/Magnus

Till toppen