En dag fylld av berättelser om berättelser. Stora Bokbytardagen 19 maj.

På torsdag är det dags för Stora Bokbytardagen igen. En absolut härlig dag för oss som älskar böcker!

Dagen går ut på att du tar med dig en bok du vill ge bort när du går hemifrån. Bär den så att andra ser att du har den med dig. När du ser en bok du vill ha (eller någon du vill prata med) går du bara fram och frågar om hon eller han vill byta bok med dig. I mötet sker de mest fantastiska tankar om de medhavda böckerna och idén bakom dem.

Bara tanken på alla människor som tar med sig en bok under armen och möter varandra och börjar prata om bokupplevelser är ljuvlig. Det här och BookCrossing är några av min favoritbokprojekt. Över hela landet kommer det också ske organiserade bokbytarträffar.

Håll er uppdaterade via deras Facebook-sida eller på Stora Bokbytardagensblogg. I Stockholm sker ett större event på Kulturhuset där ett bokmaraton med 21 författare genomförs. Alla författarna presenterar varsin bok på fem minuter. Allt ifrån Pernilla Glaser till Bob Hansson, konferencier är Kjell Eriksson. Jag har fått äran att vara en av dessa och min tur är klockan 17.35. Vilken jag ska prata om? Det får ni höra om ni kommer dit!

Så glöm nu inte. Ta med er en bok på torsdagmorgon och byt bort den!

/Brit Stakston

Stora Bokbytardagen är en idé Ida Torkkeli och Joakim Karlsson utarbetat, detta är tredje året det genomförs. Joakim är JMWs Joakim : )

Till toppen