Ekologiskt dilemma i juletider

Om priset på sötmandel
Sötmandeln är slut därhemma och den behövs till glöggen. Jag hastar in till min lokala Konsumbutik och rycker åt mig en påse. Ekologisk naturligtvis – finns det ett alternativ så försöker man ju vara miljövänlig. Väl genom kassan tittar jag på kvittot och upptäcker att sötmandeln kostar 53 kronor. Femtiotre kronor för 250 gram sötmandel! Det visar sig att Konsums egna sötmandel kostar ungefär hälften. Plötsligt ställs jag inför ett dilemma – vilket är viktigast priset eller miljön? Medierna har på senaste tiden rapporterat om hur allt fler konsumenter väljer bort ekologiska varor eftersom de är dyrare. Ifall jag bytte ut min sötmandel förtäljer inte historien eller om glöggen smakar bättre med ekologisk sötmandel.  Men mitt miljömedvetande fick sig en plötslig prövning.

 Ina Zackari-Näär

Till toppen