Desperat presidentfru talar

Häromdagen pratade USAs first lady på ett möte. Först visste jag inte hur jag skulle reagera. Ena stunden skämdes jag. Nästa stund vek jag mig av skratt. Ett intressant tal som avslöjade en hel del om familjen Bush vardag. Att världens mäktigaste man brukar somna vid 21-tiden var en nyhet. Laura Bush drev också ordentligt med sin svärmor. Hon liknade Barbara Bush grepp om Bushklanen vid en maffiaboss grepp om sin ”familj”.

Talet finns på C-span, det är utan tvekan värt att se.

När jag sett Laura Bush tal så börjar jag fundera över varför håller hon talet? Varför driver hon så med sin familj? Vad vill hon säga med talet? I vilket sammanhang ska man se talet? Försöker hon göra familjen Bush mer mänsklig? Vill hon bana vägen för nästa generation Bush? Eller kanske för presidentens bror Jeb?
Att talet har en roll i en större mediestrategi råder inget tvivel om – men vilken? Framtiden lär utvisa.
Eller blir det Laura som ska ta upp striden mot Hillary? Så måste det vara!

BjM

Till toppen