Skansen: Granen

Skansen: Granen

Det svenska herrlandslaget i fotboll överraskade alla under fotbolls-VM i Ryssland sommaren 2018. Enbart att de kvalat in genom att slå ut Italien var en bragd nog. Och väl på plats i Ryssland bad de inte om ursäkt för något utan imponerade i match efter mach genom stor kampanda och lagmoral, bäst personifierat i lagkaptenen Andreas ”Granen” Granqvist. Andreas blev under sommaren ”Granen” med hela svenska folket. Skansen som har i uppdrag att utbilda svenska folket om nordisk flora och fauna tog
tillfället i akt. Med vår hjälp gjorde de om informationsskylten för ”Gran” inne på museet. Skansen egna hyllning till landslagets store ledare. Bilden på den nya informationsskylten spreds i sociala medier och Aftonbladet listade den som en av VM:s bästa snackisar.

”Granen är en svensk fotbollsspelare tillika kapten för svenska herrlandslaget i fotboll. Granen kommer ursprungligen från västra Skåne och sågs i början på 90-talet spelandes på fotbollsplanerna kring Påarp. I början på 2000-talet migrerade Granen västerut till de brittiska öarna och sågs sedan korsa engelska kanalen för att landa i de norra delarna av Nederländerna.

Men Granen som är känd för att för att prestera bra i värme rörde sig vidare söderut via Italien för att sedan slå sig till ro i södra Ryssland. Granen känns igen på sin ståtliga längd (192 cm) och sin passionerade spelstil. En klassisk mittback, högerfotad och med en fin blick för spelet samt en vinnarinstinkt av sällan skådat slag. En sann ledare som gör sina lagkamrater bättre och lyfter i både med-och motgång.”

 

 

Till toppen