Almedalen del 1 – Brit

Så vad säger jag om Almedalen så här långt. Jag har fått åka hit mot löfte om x antal bloggposter levererade och x antal kontakter knutna. Lika bra att sätta igång då.Resan hit var legendarisk. Alla flyg fullbokade utom ett plan från Skavsta, det innebar att jag lämnade hemmet 12.00 för att komma hit vid 17-tiden. Resan till Skavsta var precis sådär obehaglig som den är med bussen fylld av ”blowjobs-resenärer” dvs Ryan Airresenärer på väg till Valencia eller Warszawa. Bussresan tog 90 minuter och flygresan 30 minuter…

Hämtades på flygplatsen av Björn Mellstrand och hans f.d. barnvakt (!) så nu vet jag allt om både Högdalen och blöjbyten av Björn…. Tanken var att jag skulle bo 2.5 km utanför stan tillsammans med ett gäng politiker i en villa men det visade sig att Björn hade en säng över och erbjöd mig den så nu kommer jag dela rum med chefen.

Vi slängde av mitt bagage och åt sen gemensam lunch vid 18-tiden på Vinägers backficka, vid bordet bredvid oss satt Mikael Genberg. Vi känner varandra sen min tid i Västerås och våra gemensamma konststudentvänner. Kul att höra senaste nytt om hans projekt med en röd stuga på månen. Han skulle prata på ett seminarium om entreprenörsskap imorgon och med sig hade han en av sina medtalare, en forskare om entreprenörsskap. Spännande diskussion blev det bland annat om medias roll i entreprenörens utveckling. Och förbi minglade en den ena , än den andra pr-konsulten eller journalisten. Hela Stockholm är här. Så är det bara. Galet.

Vi gick vidare och sen blev det någon slags extrem high school reunion känsla när man såg alla politiker, pr-konsulter och mediefolk mingla. Det gick inte att gå många meter utan att jag eller Björn kände någon från någon fas i ens liv. Och jag som inte ens varit polititiskt aktivt någon gång.

Kul att träffa Fredrik Federley och höra mer om hur livet efter FRA ser ut. At the end of the day så är vi alla människor är väl allt jag väljer att säga här. I regnet stötte vi sen samman med Dagens Media Erik och Ola som tyckte att det mest spännande är att se vilka som snackar mest med vilka och vilka som går hem tillsammans. Björn och jag avslöjade nyheten om oss direkt. Att vi kommer gå hem tillsammans :).

Sen stötte jag på Rolf van den Brink som tyckte det här var pr-konsulternas Hulstredsfestival. Magnus Ljungvist kom förbi och gjorde analysen att vädret är a och o för Almedalsveckan…well det regnar så det verkar illa…och det kanske förklarar att Jan Björklunds invigningstal fick oss alla att somna stående. Han tog inte tillfället i akt att sätta tonen för veckan alls. Han passade på att försöka ta allt och det utan några snygga retoriska övergångar alls. Snarare absurda övergångar mellan förtidspensioneringar och energipolitik….och inget om FRA. Förstås.

Nu middag och mer rapportering imorgon. Känner att mina etnologistudier poppar upp….deltagande observation, känner mig som gammal aktivist långt utanför partipolitiska grupperingar lite lagom utanför…men väldigt intressant. Mer reflektioner följer. Mer seriösa 😉

Brit Stakston

Till toppen