Louise Leo – JMWs nya VD


Louise-Bjorn

Efter 13 år som VD för kommunikationsbyrån JMW lämnar Björn Mellstrand rollen och blir arbetande styrelseordförande. Ny VD blir Louise Leo som tillträdde den 16 november.

JMW har idag 25 medarbetare och omsatte drygt 27 miljoner förra året. Bland uppdragsgivarna finns Max Hamburgerrestauranger, Microsoft, OLW, UPS, Hotels.com, Valio, The Absolut Company och Läkare i världen.

Louise Leo är idag partner i JMW och arbetar med flera av byråns uppdragsgivare. Hon kom till JMW våren 2014 efter att ha arbetat som kommunikationskonsult i egen regi och innan dess som PR-ansvarig på Microsoft.

– JMW går nu in i en spännande fas av tillväxt och breddat erbjudanden, då krävs det ett förstärkt ledarskap. Louise har under vår tid tillsammans visat att hon leder med empati och trygghet och jag är mycket glad att hon blir vår nya VD. Själv kommer jag att fokusera mer på en rådgivande roll mot våra uppdragsgivare och fortsätta utveckla JMWs affär på en marknad där PR och innehåll får en allt mer central roll i marknadsföringen, säger Björn Mellstrand.

– JMW är inne i ett expansivt skede vilket kräver ett förändringsarbete. Det här är en resa som vi påbörjat under året och som jag jobbat mycket med. Det känns därför kul och spännande att få ytterligare ansvar i att leda medarbetarna framåt. För mig är JMW lite som en drömfabrik, det spelas in film, appar designas, maskiner byggs, det stylas produktutskick till pressevent och skapas långsiktiga kommunikationskoncept bara för att nämna lite. Det är det här, den samlade kompetensen och konstanta nyfikenheten hos medarbetarna som gör det så kul att gå till jobbet varje dag, säger Louise Leo.

Björn Mellstrand blir i samband med VD-skiftet arbetande styrelseordförande på JMW. Han kommer arbeta som strateg och rådgivare i flera av byråns uppdrag samtidigt som han ansvarar för att utveckla JMWs affärserbjudande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra senaste nyheter, spaningar och tips.

Till toppen