Vänner man saknar…

Trots att jag aldrig träffat dem så har det blivit mina vänner. Och nu är vår vänskap över. De har funnits där varje vecka. De har fått mig att skratta, kippa efter andan och hålla upp soffkudden framför ögonen. Ikväll går det allra sista avsnittet av ”Vänner”. Det är ganska underligt att en TV-serie kan bli en del av ens vardag.

När det sista avsnittet av vänner visades i USA så sågs det av över 50 miljoner människor. Varje vecka har ca 800 000 svenskar bänkat sig framför TVn för att följa Rachel, Ross, Phoebe, Chandler, Monica och Joey.

Vänner är ett fenomen. Det är få TV-serier som lyckats fånga så många trogna tittare, vecka efter vecka, år efter år. Jag tror inte ens Dallas lyckades med. Jag vet ingen serie som så många har på video och DVD. Jag känner ingen som har Dallas på DVD eller video.

Nu går en epok i graven. Onsdagskvällarna blir sig inte lika längre. Och jag har blivit av med mina ”låtsasvänner”.

BjM

Till toppen