Skolan och sociala medier i #almedalen

I veckan deltog jag i en diskussion om skolan och sociala medie hos Läraförbundet som ni kan se här och igår fick jag chansen att hos Richard Gatarski och hans sändningar för Skollyftet möta nätforskaren Elza Dunkels om detsamma. Den sändningen finns här. Stort tack både till Lärarförbundet och Rickard Gatarski för de båda chanserna att prata skola!

En sak jag lyfta i slutet av samtalet med Elza var tanken om det finns något sätt att väcka lusten hos än fler att integrera nätet naturligt i skolan. En idé jag och Johan Grafström talat om är hur ungas kunskapsinhämtande skulle kunna gestaltas på ett sätt som får pedagoger att känna lust att förstå mer. Är övertygad om att det skulle kunna göras på ett sätt som triggar pedagoger. Då lämnar man lite den mer instrumentella synen på nätet i undervisningen och berör mer de övergripande stora beteendeförändringarna som det också handlar om. Får du några idéer och tankar? Berätta!

Vi pratade också skola i söndagens Godmorgon Almedalen och kommer att följa upp det med ett samtal med Richard Gatarski i söndagens avslutande sändning.

/Brit Stakston

Till toppen