Ny tankesmedja – Sektor 3

Grattis Alice Bah till nya jobbet som kanslichef för nya tankesmedjan Sektor 3! Här bloggar Alice om lanseringsfebern (utan kommentarsfunktion…men….det får ni fixa till….vad är det för dialog annars).

Namnet måste jag säga man gott kunde tagit ett par vändor till runt. Otidsenligt namn och för tankarna till något som är mil ifrån vad hennes nya uppdrag egentligen handlar om – nämligen kraften i det civila samhället men tanken är förstås parallellen till offentlig sektor…men trist tänkt oavsett (utgår från den egna verkligheten när hela verksamheten egentligen handlar om ett nytänk där dessa gamla kategoriseringar är så ointressanta).

Tankesmedjan ska hur som helst ägna sig åt att väcka debatt, hitta alternativa vägar till den offentliga sektorn och hälften av budgeten ska gå till forskning. En hel del spännande rådgivare finns knutna till tankesmedjan och 10 miljoner från Kooperationen är grundplåten för de tre första åren.

Intressant vore om Sektor 3 inte bara fokuserade på att vara ett stöd för

”alla civilsamhällets organisationer som har intresse av att satsa på forskning och driva politiska frågor utanför den traditionella höger-vänster skalan kan vara med”. (citat ur DN-artikel som ej finns på nätet).

Människors engagemang finner nya former idag. Läs till exempel Björn Mellstrands tidigare postning om hur partipolitiken påverkas av det nya kommunikationslandskapet. Samma sak gäller för alla frivilligorganisationer för alternativa engagemangsformer skapas idag genom det stöd som finns i de sociala medierna, ska den verksamheten upplevas som relevant krävs utveckling. Alice berör själv hur engagemanget förändrats i dagens DN-artikel och säger:

”-80- och 90-talisterna kräver något annat, deras engagemang tar sig andra uttryck. Det är ett gott tecken att medlemsleden i gamla stela organisationer inte bara fylls på underifrån”.

Se där Alice här finns ytterligare en komponent i er verksamhet! Människors nya former för engagemang. Det här måste ni bevaka och följa också.

Ring oss om du vill få lite input till sociala mediers roll i människors engagemang för det är där kanalerna och verktygen till engagemang finns och är en arena som kommer springa om er annars. Och lycka till med ditt spännande uppdraget!

/Brit Stakston

Till toppen