Hollywood goes selfie-crazy

ellen tweet

Oscarsgalan gick av stapeln inatt och Ellen DeGeneres som värd gjorde sitt twitter– och instagramflöde till en central del av hela sändningen. Den selfie hon tog med några från första raden med bla Brad Pitt, Meryl Streep och Jennifer Lawrence fick Twitter att koka. Den är nu uppe i över 2.6 miljoner delningar på Twitter och slog det tidigare rekordet när Obama omfamnade sin fru efter valsegern.

Att följa Oscarsflödet under natten gav många möjligheter att följa med några av de deltagande stjärnor bakom kulisserna. Via Oscarsgalans egna twitterkonto kom det också en mängd bilder såväl som från en massa andra skådespelare på plats, mycket finns samlat här. eller kolla in tidningen Empires sammanställning, särskilt Benedict Cumberbatch fotobombar U2. Sen är det väldigt roligt när John Travolta får tunghäfta och ska försöka säga Idina Menzel. Och nu kan du också bli Travoltafied själv blir jag Brett Smotckins.

Nog är det en samtidstypisk scen när Ellen DeGeneres på scenen tar upp sin telefon, tar en suddig selfie och publicerar den i realtid från scenen med taggen #blessed. Går runt i publiken och tar en selfie med Liza Minelli, senare ringer hon och beställer pizza och så småningom klev hon ner och tog den hittills mest delade selfien med några av Hollywoods största stjärnor.

Det säger en del om vår mediekonsumtion och sociala medieanvändning.  Vi ser det om och om igen. Från Victoria och Daniels på-väg-hem-från-BB-bild, Wayne Rooneys hårtransplantation som han twittrar ut i taxin på väg från kliniken och nu senast Hollywoodstjärnornas bilder före, under och efter Oscarsgalan.

Vi kan häckla hur mycket vi vill med selfietrenden men det skapar onekligen en unik bakom-kulisserna känsla och en närhet.

ellen suddig

En suddig bild mitt under sändning från scenen, @EllenShow #Oscars #Blessed #blurry pic.twitter.com/gSo8vYJ34z”

Vilken är din egen selfiefavorit? Min absoluta favorit är mycket speciell av många olika anledningar – det är den Johan Persson tar på sig själv och Martin Schibbye inifrån Kalityfängelset, frisläppta men ännu inte ute.

johan martin selfie

Vilken är din favoritselfie?

Här kan du förresten göra din egen Oscar-selfie och vara med på ett hörn : )

britselfie

/Brit

 

Till toppen