Gäster 9 juli sociala medieakuten #almedalen

Torsdag kväll var det Mona Sahlins tur att tala på stora scenen i Almedalen och idag pratar vi om reaktionerna. Vi utvärderar nyckelord från talet genom att se på deras genomslag i bloggosfären och ser hur socialdemokraternas nätaktiviteter sett ut i de sociala medierna efter detta.

På plats för att kommentera har vi Hampus Brynolf, sociala medieansvarig hos Socialdemokraterna och Peter Andersson. Peter Andersson är idag förtroendevald politiker i landstinget i Stockholms län. Huvudfokus är landstingsfullmäktige och frågor om hälso- och sjukvård med uppdrag i bland annat hälso- och sjukvårdsnämnden. Den andra arenan är Huddinge kommun där Peter Andersson är ersättare i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och ledamot i förskolenämnden. Medverkar också i boken Politik 2.0.

Morgonens andra tema handlar om ett av de mest spännande områden som finns Hälsa 2.0. Jag deltog själv igår i en paneldebatt om aspekter av detta med Socialstyrelsen igår under rubriken ”Ung och odödlig i svininfluensans tid”. Vi diskuterar det på plats bl.a. genom inslag med Daniel Forslund, kansliråd från Socialdepartementet, enheten från hälso- och sjukvård. Vi träffades efter en tweet från min sida som Daniel Forslund svarade på.

På plats har vi också Daniel Akenine, teknikchef och ordförande för Sveriges IT-arkitekter som i Almedalen medverkat i seminariet ”Hälsodata på nätet” där Daniel bland annat pratade om Health Vault. Med oss har vi också Johanna Nylander aktuell med boken  Är det så farligt? om riskabla små njutningar som sol, läsk och snus.
Boken smyglanserades under ett seminarie i Almedalen.

Vi sänder klockan 08.30 från Café Milagro på Stora Torget 18. Välkommen att vara med på plats, eller på nätet via jmw.se/live

Till toppen