Dieselwall


Diesel har för andra året en tävling i fyra storstäder som går ut på att skapa världens största utomhusgalleri. Deltagare får tävla om att fylla en fasad med sin konst och Diesel vill därmed framstå som den goda fen som befriar oss från en värld fylld av kommersiella budskap.

Jag tycker att det är så trist att Diesel väljer att ta i så det gör ont. De skriver att projektet finns för att vi människor ständigt bombarderas med budskap vi inte bett om. Att dessa budskap gör att vi inte längre bryr oss.

Varför ska det så fort det har med konst att göra vara tvunget att vara så djupt att det inte finns någon botten. Det handlar ju i slutändan om att Diesel ska bygga sitt varumärke och att de låter alla där ute få en chans att hjälpa dem med detta. Vilket är skitbra. Diesel behöver inte göra det svårare än så. Jag tror inte att fler väljer att sända in bidrag till dessa fyra väggar bara för att Diesel väljer att beskriva projektet som ett sätt att rädda det offentliga rummet från förfall. Ge dem bara väggen, det blir ju ett lika stort galleri i alla fall.

/Magnus Klang

Till toppen