Current tv Al Gores tv-kanal

USAs förre vice president Al Gore, ni minns han fick flest röster i det amerikanska presidentvalet 2000 men inte blev president efter en politisk och juridisk cirkus i den högre skolan, har startat en ny tv-kanal – current tv.

Den nya kanalen gick live tidigare i höst är intressant. Målgruppen är 18 – 34 åringar. Tittarna bidrar med material, kanalen säger sig hämtat inspiration från ungdomars Internetanvändande. Kanalen samarbetar med Google, sökningarna på Internet tipsar deras nyhetsankare och journalister om vilka nyheter som de ska presentera. När ett sökord ökar så undersöker kanalens reportrar frågan.

Stora delar av materialet finns även tillgängligt som podcasts.

Om man jämför kanalen med de etablerade amerikanska kanalerna känns den mindre tillrättalagd och mer alternativ. Lite nyskapande.

Current är det ett intressant möte mellan tv och Internet. Nätet har hittills varit ett medium för tv-kanalerna att sända via eller förlänga programmmen (ni vet när nyhetsankaret säger hela undersökningen/listan på svt.se eller tv4.se). Current använder Internet som ett sätt att producera material och skapa en dialog med tittarna.

BjM

Till toppen