Telia: Mobilkörkortet

Telia: Mobilkörkortet

Telia har samarbetat tillsammans med Friends för att motverka mobbing på nätet i många år. Syftet är att göra nätet till en roligare, tryggare och mer inspirerande plats för barn och unga. Idag kopplar vi upp oss mer än någonsin, så även barnen. Med en smartphone i handen öppnas en värld även möjligheter. Men det finns också baksidor. Som kränkningar och mobbing.

Idag har 40% av barn med en mobil i åldersgruppen 6-9 år utsatts för någon form av mobbing online. Telia genomförde även en undersökning som visade att 9 av 10 föräldrar oroade sig för baksidorna på nätet och att barnen ska råka illa ut. Den visade också att var fjärde förälder inte förberett sitt barn ordentligt för ett liv på nätet.

Tillsammans med Telia och Friends skapade vi därför Mobilkörkortet. Ett stöttande verktyg främst för föräldrar med barn i åldern 6-9 år. Mobilkörkortet.se består av en kunskapsdel och ett test med olika kapitel som tar upp olika ämnen, bland annat om hur man är en bra kompis – men även säkerhet, troll och virus, spel och sociala medier.

Kampanjen har belönats med brons i kategorin Bästa CSR-kampanj i både Digital Communication Awards och Guldnyckeln.

 

Till toppen