Absolut Vodka: Buddy Check

Absolut Vodka: Buddy Check

Buddy Check är en app som hjälper vänner att hålla ihop under utekvällen. En GPS i kombination med uppdrag, som genomförs under tidspress för att samla poäng, gör det roligare att se till att alla mår bra och har kul. Användare kan även skicka meddelanden till varandra och en geofence-funktion varnar om någon kompis hamnar för långt bort från övriga i gruppen. Vid varje genomförd Buddy Check får alla användare tips och råd om hur de får ut det mesta av kvällen, som att inte glömma bort att dricka vatten.

Buddy Check har tagits fram tillsammans med The Absolut Company för att lyfta deras arbete med information kring ansvarsfull alkoholhantering. Idén grundar sig i att använda kraften i grupptryck, ofta negativt förknippat med överkonsumtion av alkohol, till något positivt. Genom att ”gamifiera” utekvällen belönar vi alla som tar hand om varandra.

Buddy Check har belönats med ett silver i Best Practice PR-kategorin i Adweek Project Isaac Awards och även uppmärksammats av bland annat PSFKTrendHunterPlaza samt av självaste Guy Kawasaki.

Till toppen