Är det någon som är förvånad?


Dagens Media har intervjuat vice statsminister Bosse Ringholms pressekreterare. I intervjun berättar hon att idrottsministern inte fått någon medieträning. ”-Han har inte fått någon medieträning under den tid som jag har varit hos honom” säger pressekreteraren till tidningens reporter.

Jag tror inte att någon är förvånad. Bosse Ringholm har ju figurerat i en del mediekriser. Han myntade begreppet att göra en ”ringholmare” i samband med affären kring Riksrevisionsverkets generaldirektör Inga-Britt Ahlenius, vi minns hans uttalande om slöa poliser för några veckor sedan och färskt i minnet har vi hans agerande i samband med Enskede IF-affären.

Jag är övertygad om att Bosse Ringholm skulle om han övade inför mötet med journalister skulle göra betydligt bättre ifrån sig. Han skulle vara bättre på att föra ut sina budskap.

Varför är det inte självklart för en minister att öva inför ett möte med journalister? Tror man att ämbetet medför att man kan hantera frågor från media? Eller anser man medieträning är något fult?

Övning ger färdighet. Redan i grundskolan fick man lära sig att läsa sin läxa. Ville man göra bra ifrån sig på prov så läste man på och övade. Eller säg den friidrottare som inte tränar inför ett SM. Eller det fotbollslag som inte spelar träningsmatcher.

BjM

Till toppen