Almedalen blir socialt. JMW satsar på dagliga analyser och social medieakut.

Socialmedieakut

Det är lätt att göra bort sig. Inte bara när det finns bajs i trapphuset.

Valrörelsen 2010 har inletts och det är tydligt att politikerna famlar om hur de ska använda nätet. JMW kommer under Almedalen erbjuda en sociala medieakut och dagligen analysera partiernas sociala medienärvaro.

Under Almedalsveckan finns JMW på plats för att hantera akuta sociala mediefall. Det kan vara alltifrån att analysera konsekvensen av en obetänksam tweet under kvällsminglet till analys av hur genomslaget för ett parti blir under deras dag i de sociala medierna.

Från hands on ”varför funkar det inte att embedda den här koden?” och ”kan jag radera det twitterinlägget till?”,  ”varför syns inte våra tweets i hashtagsflödet?”. Men vi erbjuder också mer strategisk hjälp ”hur kan vi få ut det vi gör i plattformen x?” eller ”hur såg vår närvaro ut i de sociala medierna runt den här frågan och hur kan vi göra det bättre till nästa gång?”.

Förra året hade få aktörer en tydlig strategi för sin sociala medienärvaro i Almedalen, det skedde ad hoc utifrån enskilda personers engagemang. I år kommer det delvis se annorlunda ut men funkar det när det väl gäller? Ett gäng från JMW med bland annat Brit Stakston, som förra året nominerades till mediemäktigast i Almedalen just genom sitt twittrande, kommer att finnas på plats och kan hjälpa till – direkt.

Arbetsdagen för sociala medieakuten inleds med en livesänd analys av sociala mediediskussionerna dagen innan. Tillsammans med Jocke Jardenberg kommer JMW och dagsaktuella inbjudna panelmedlemmar att lyfta highs and lows i sociala mediesfären dagen innan. Och från nattens tweets under roséminglandet.

Vill du veta mer om JMW i Almedalen är du välkommen att kontakta mig eller Brit Stakston.

Björn Mellstrand

Till toppen