Vuxenkollo och slutspel

I helgen startar politikerveckan i Almedalen. Årets vuxenkollo på Gotland har otroligt nog växt ännu mer från förra året och många undrar när vi ska nå gränsen för vad Visby klarar av. Över 3 000 arrangemang har registrerats, resorna är slutsålda och restaurangerna är fullbokade. Allt talar för att det kommer att bli en händelserik vecka för politiker, journalister, företagare, lobbyister och annat löst folk. Det är trots allt valår och förväntningarna är skyhöga.

Visst räknar vi med minst ett politiskt utspel som kastar om spelplanen och livar upp debatten? Almedalsveckan är trots allt sista chansen för de politiska partierna att sätta agendan inför höstens valrörelse. Sedan går redaktionerna går ner på semesterfart, metrologerna tar över löpsedlarna och partiledarna vilar upp sig inför höstens slutstrid. Handen på hjärtat, de flesta av oss vill nog gärna ha en liten mumsig skandal också. För vad är väl ett almedalsmingel utan ett glas rosé och något riktigt gott att skvallra om?

Personligen tycker jag att årets utmaning handlar om att lyckas klämma in sex åttondelsfinaler i Fotbolls-VM de tre första kvällarna. Helst utan att behöva missa trevliga mingel, intressanta samtal och viktigt nätverkande. Guldet går till den arrangör som lyckas kombinera alla delar.

För er som älskar fotboll lika mycket som jag, här kommer ett par tips på ställen som visar Fotbolls-VM i Visby. Kanske ses vi där?

Bistrobaren, Repslagaregränd 1

O’Learys Visby, Strandgatan 13

Uncle Joe’s, Langs väg 2

Terrassen, Hamnplan 5

/Annika Hiltunen

Till toppen