Vem tycker att naket är intressant?

Naken

Aktionsmetoder och demonstrationer verkar ha få ett allmänt uppsving som kommunikationsform under sommaren. Internet underlättar ju onekligen planering och informationsspridning när tusentals människor ska samlas. På aktionssajten för de aktivister som just nu protesterar mot en ny landningsbana på Heathrow finns alla möjligheter att både ta del av senaste info eller komma rätt utrustad till aktionen genom att t.ex. ta med sig det som behövs i den noggrant detaljerade önskelistan.

 En del demonstrationer sker utan kläder.

Man kan cykla naken för att slå ett slag för ett bilfritt samhälle. Man kan rädda tjurar genom att springa naken i Pamplona. Man kan protestera mot klimatförändringarna genom att lägga sig naken på en glaciär.

Fotografen Spencer Tunick har nischat sig på fotografering av nakna människor, gärna stora grupper, på allmänna platser. Han är den som jobbat tillsammans med Greenpeace för klimatdemonstrationen vid glaciären nu i dagarna.

Jag har alltid trott att de som väljer att klä av sig brinner som sjutton för det de väljer att slänga av sig kläderna för. Att det ligger ett gediget arbete och många års övertalning innan man väljer att kanalisera sitt engagemang genom att visa rumpan.  

Men det är bara att signa upp sig hos Spencer Tunick och ange hudfärg och ålder (så det blir snyggt på bild….med en härlig mix av färger och olika spänst i på skinkorna) och hoppas på att bli uttagen i nästa casting.

Om det dessutom är exhibitionism och inget miljöengagemang som visades upp på glaciären häromdagen så är det ju ännu fånigare.

BrS

Till toppen