SVD bambusar KU-förhören – värdelöst men lysande

Nyss direktsände SVD från KU-förhören med Reinfeldt via Bambuser. Själva sändningen är borttagen men här är ett reportage där förhören summeras efteråt.

KU-sändningen i sig var fulltständigt värdelös på ett plan. Mina kollegor som hela tiden ifrågasatt ljudkvaliteten i de flesta Bambusersändningarna spann loss helt. Dessutom är en KU-sändning inte vad som direkt, i dagsläget, bygger eller utvecklas av interaktivitetsmöjligheterna som Bambuser ger.

Läs gärna mer om ljuddiskussionen under pågående sändning i denna Jaikutråd. Ni ser att det är nu allt utvecklas. 

Men trots allt det är briljant. För medieutvecklingen. Och fantastiskt roligt för Bambuserutvecklarna. Lycklig blir man för deras skull. Tack till Mindpark också för deras intervju med Martin Jönsson som bidragit till att SVD upptäckt Bambusertekniken.

SVD visar ändå på sitt sätt vägen med dagens KU-sändning. Eftersändningen med en första reflektion av journalisten är en intressant pusselbit fram till slutproducerad artikel i tidningen.

Nästa steg för SVD blir kanske intervjuer där tittarna får chans att ställa frågor och interagera eller där vi kan följa arbetet bakom en längre reportagserie steg för steg. Helt enkelt en sändning där mediet används fullt ut. Men jag är nöjd som det är idag.

Ytterligare ett bevis för vad som händer. Gränserna luckras upp och det är dags att se hur murarna mellan gammalt och nytt bryts ner. Vilket de faktiskt gör.

Ytterst handlar allt om vårt eget mod och förhållningssätt som privatmänniskor och i vår yrkesroll som journalister, kommunikatörer, marknadsförare etc.

Mer om mötet mellan old och new media här.

Brit Stakston

Till toppen