Ständigt detta väder

Mycket lite tropisk hetta och mycket hederligt svenskt väder. Så skulle man kunna summera vädret hittills denna sommar. Och den förra. Och förmodligen nästa. Vad är det som gör att vi årligen drabbas av en kollektiv minneslucka som får oss att tro att vi – just den här sommaren – ska kunna göra allt det där härligt, somriga…?

Nej, faktum är att det svenska vädret är lika förutsägbart som kvällstidningarnas sommarlöpsedlar. Är det inte löften om topphemliga väderleksrapporter, så är det rapporter från tisdagsmasspsykosen på Skansen. Den stackars Amy Diamond fick till exempel inte sjunga allsång igår. En sann skandal, hon som hade övat så mycket. Fast kanske ska man ändå vara glad över att det var lilla Amy och inte den lilla elaka (och mycket väntade) ”supermyggan” som toppade dagens löpsedel.

En ”superinsektsinvasion” är ett lika säkert kvällstidningsfenomen som att man i början av sommaren tipsar om de bästa lådvinerna. För att två månader senare leverera löpsedeln ”Är du sommaralkis?”.

Är man inte så blir man väl av det här vädret. Tänker jag. Och så är cirkeln sluten.

FrF

Till toppen