Persson behöver PR-konsult

Persson har det skittrist det är ju uppenbart. Att vakna upp och gå till jobbet som PR-konsult, utanför allt, tillhör nog inte de faser i hans liv han njuter mest av. Han vill fortfarande stå i centrum. Nu vet vi dessutom ännu mer om hur han gjorde för att själv komma dit.

Persson som tidigare, enligt egen utsago, inte ens haft en aning om vad han gjort när han utövat härskartekniker, se klipp föreläser nu om ämnet?! 

Persson är onekligen expert inom området. Teoretiskt skulle det kunna bli en dundersuccé jämförbart med andra ”jag har upplevt det själv-föreläsare” som t.ex. ex-narkoman som blir livscoach. Men det bygger ju på självinsikt, viljan att dela med sig av sina insikter.

Troligen vill även Persson bli ihågkommen för sina goda politiska gärningar. Men alla aspekter av vad en landsfadersfigur står för krossar han omsorgsfullt. Vem kommer minnas något annat av Persson än just en bufflig översittartyp? En bild som han själv verkar vårda ömt och bygga vidare på sedan sin avgång.

Visst starka personliga varumärken byggs runt själva kärnan och passionen hos en individ.

Antingen har han dåligt omdöme och/eller extremt usla rådgivare. Det här är delar av varumärket Göran Persson som verkligen inte lyfter det. De borde tonas ner snarare än lyftas fram.

Sen är det ju lite sorgligt alltihop. Lite cirkus över det hela. Alla vet att härskartekniker handlar om att förtrycka andra och att det bara används av rädda människor som gör allt för att stanna kvar på den plats de har.

Brit

Till toppen