Missionerandet som inspiration #gillaboken #almedalen

Igår smyglanserades min nya bok ”Gilla” under en diskussion om Engagemang för en digital samtid. Lokalen var Metodistkyrkan i Almedalen och jag är överlycklig över det stora intresset och för att vara en del av det Idealistas startade igår.

Kombinationen av långa köer, soppkök*, pamfletterna för boken på kyrkbänkarna, trästuckaturen i  lokalen och en fullsatt kyrka förde tankarna till klassiskt folkrörelsearbete. Vår fråga från morgondagens sändning om folkrörelserna är levande besvarades där på plats. Ja det är de helt klart. Det blev en stor dag för mig. Rörd till tårar av Jesse Jacksons svar på vad sociala medier betytt för Martin Luther King och för att så många valde att komma just på den här diskussionen (länk kommer under dagen). Tack alla inblandade och tack särskilt till Erik Wagner för att du frågade ”ska du inte skriva en bok?”.

När jag föreläser använder jag ofta kyrkbacken som metafor för varför man oberoende av yrkesroll idag måste använda de sociala medierna. Säger det ofta med referenser till en intervju gjord med Malin Crona, socialamedieredaktör Sveriges Radio om journalisters syn på sociala medier. Hennes svar  kretsade runt resonemanget om att man som journalist måste använda de sociala medierna och jämförde det med att gå till kyrkbacken en gång i tiden för att ha koll. Att vara där och att efter prästens predikan ta del av snacket runt vem som fötts, dött och allt annat som pågår i byn var det bästa sättet att veta vad som var aktuellt. Fick fina bilder med många bottnar som kan gestalta detta framöver.

Fototack till Robin Danehav

På plats för diskussionen fanns Felix König,vice ordförande LSU, Helene Öberg, landstingspolitiker och årets lobbyist 2010, Andreas Ericsson, verksamhetsledare Techsoup samt moderator Erik Wagner, förläggare Idealistas och kommunikationsrådgivare. Deltagarna fick inleda genom att berätta hur de använder sociala medier och avsluta med en fråga till mig. En fråga jag inte visste vilken det skulle bli och det var härligt att få svara på de många stora frågorna. Mina svar  och den övriga diskussionen finns här, tack för inspelningen Petter Karlsson, Social Video. Så här fantastiskt såg det ut inne i Metodistkyrkan!

Fototack till Arkland_swe

Efter seminariet kom en deltagare fram och tackade för den inspiration hon fått med sig. Att lyckas nå ut och inspirera under så här fina dagar med många viktiga saker att lära sig mer av är stort. Tusen tack alla som kom och deltog! Kolla seminariet här:

/Brit Stakston

Bloggat om seminariet har även Makthavare, Pierre Andersson, Social Video, Lena Lid Andersson gjort. Dessutom skrev Niclas på JMW-bloggen om det hela.

Vill man beställa boken Gilla – dela engagemang, passion och kunskap i sociala medier så gör det här.

*Seminariet bjöd på soppa tack vare att TechSoup sponsrade seminariet.

Till toppen