Miljöpartiet v/s Migrationsverket


Efter ett år fyllt av rubriker och kritik mot myndigheter och mot Perssons tillsättningar av generaldirektörer borde man väl inte bli förvånad. Men detta med Migrationsverket var sannerligen droppen.

Efter de senaste dagarnas sorgliga avslöjanden om verkets allt annat än humana och professionella agerande kräver idag Miljöpartiets Yvonne Ruwaida att ledningen avgår. Med tanke på att detta är andra gången som Miljöpartiet kräver att Migrationsverket ledning byts ut så tror jag (för att citera ett välkänt tv-program) att regeringens samarbete med mp just nu hänger väldigt löst. Miljöpartiet förlorar all trovärdighet om de inte står på sig. Det ska bli mycket intressant att se hur socialdemokraterna hanterar den här situationen.

Ledningen själva, här representerad av folkpartisten Monica Werensfels-Röttorp, anser att ”det är en väldig förföljelse av Migrationsverket just nu. Man vill se fel i vartenda beslut de tar. Det är väldigt tufft att vara tjänsteman på Migrationsverket i dag.”

Jo, det verkar verkligen jättetufft. Att ha blivit synskadad i krig, ha självmordstankar eller att vara ensamstående med tre sjuka barn framstår ju som rena barnleken. Skäms Migrationsverket. Heja Miljöpartiet.

/ FrF

Till toppen