Lidl söker PR- och Pressansvarig

Lidl söker PR- och Pressansvarig

Om du inte redan bor i Norrort kommer du snart vilja flytta dit.

Lidl Sverige söker nu en PR- och Pressansvarig till det nybyggda huvudkontoret i Barkarby. Det är ett jobb där du är med och driver den framgångsrika resa Lidl befinner sig på. Där du, tillsammans med resten av Lidl, utmanar den svenska livsmedelsbranschen och får fler att upptäcka att bra mat inte behöver kosta som på högpriskedjorna.

Du är med och utvecklar vårt arbete med budskap, medierelationer, talespersoner och omvärldsbevakning. Du kommer initiera och genomföra lanseringar och evenemang inom sponsring och partnerskap. Du kommer sköta analys och rapportering av PR-aktiviteter samt styrning och rapportering av budgetar för PR-verktygsmixen. Och du kommer ha ett tätt samarbete med övriga på kommunikationsavdelningen, eftersom allt bli så mycket bättre när man samarbetar.

Och du är…

Du har utbildning från högskola eller universitet, gärna inom media eller journalistik. Du har några års erfarenhet som PR-konsult, journalist eller på köparsidan inom näringslivet. Har du erfarenhet av dagligvaruhandeln eller snabbrörliga konsumtionsvaror är det ett plus. Du har ett kreativt sinne, är en mycket bra skribent, har stark affärskänsla och är stresstålig. Som person är du social, en relationsbyggare och duktig genomförare. Du behärskar engelska i tal och skrift och har du läsförståelse i tyska är det ett plus. Du har god förståelse för digitala medier. Vi vill även att du har erfarenhet av krishantering och medieträning och vana av att agera bollplank åt företagsledning i PR- och kommunikationsfrågor.

Rollen rapporterar till Lidls Marknads- och Kommunikationsdirektör i Sverige.

Ansök senast 31 dec 2020 till jobb@jmw.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra senaste nyheter, spaningar och tips.

Till toppen