Kändisarna på SXSW i Austin

På fredag startar årets upplaga av SXSW Interactive i Austin. Kortfattat kan SXSW Interactive beskrivas som TedTalks kombinerat med paneler från Cannes Lions som möter CES. Vi är fem personer som åker från JMW i år. För mig personligen blir det femte året i rad. Utan tvekan en av årets höjdpunkter. Ett gäng intensiva och totalt schemalagda dagar från morgon till sen kväll. Resultatet efter är en trött kropp men en extremt laddad hjärna full av inspiration att dela med kollegorna. Det är lite som att dricka en smoothie med årets kommande nummer av Wired och FastCompany i en enda klunk.

Nu när det börjar dra ihop sig är det hög tid att börja planera schemat. För mig är det lite som lilla julafton. Man vet aldrig vilka spännande namn som ska dyka upp när man söker sig fram och börjar pussla med tider bland de tusentalet programpunkter som listats.

sxsw2
Bild: Lite fina minnen från förra årets besök. Följ oss på Instagram under @jmwkom och #jmwsxsw

Jag har hyfsad koll på vilka teman jag kommer bevaka i år och det blir som vanligt mycket fördjupning. Men sen så måste man få unna sig att bli ordentligt starstruck också. Tidigare år har jag lyssnat till favoriter som Anthony Bourdain, Chuck Lorre, Neil Gaiman, Barrack Obama (ok jag kollade på länk i ett annat rum men ändå) David Chang (Momofoku) och John Mackey (Wholefoods). Och årets uppställning med kända namn går inte av för hackor.

Vad sägs om:

Buzz Aldrin, andra människan på månen, som kommer att intervjuas på scen på tisdag den 14 mars klockan 15:30.

 

Julia Lewis-Dreyfuss tillsammans med resten av skådisarna från VEEP som sitter i en panel på måndag den 13 mars klockan 15:30.

 

David Benoff och DB WEISS, manusförfattarna till Game of Thrones, kommer sitta i panelsamtal tillsammans med skådespelerskorna Sophie Turner (Sansa Stark) och Maise Williams (Arya Stark) på söndag den 12 mars klockan 15:30.

 

Darryl ”DMC” McDaniels från Run-DMC som intervjuas på torsdag den 16 mars klockan 12:30.

 

Marc Jacobs kommer att intervjuas om hur modedesign påverkas av sociala medier på måndag den 13 mars klockan 11:00.

 

Jag får se vilka jag hinner med men Buzz Aldrin och gänget från Game of Thrones vore jobbigt att missa. Det här är också den stora tjusningen med SXSW Interactive. Ena stunden sitter du i ett litet konferensrum på Marriot och lyssnar till en bonde som sadlat om och nu forskar i att odla fram kött från växtceller till att i nästa stund dela en enorm mässhall med tusentals personer som alla väntar på att regissören av Star Wars Rouge One ska kliva ut på scen.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra senaste nyheter, spaningar och tips.

Till toppen