Julen är bra . . .

Bild: Norm Zeisloft ©Stars and Stripes

Det är få tillfällen nu för tiden då allt bara stannar av. Vi lever och stretar på dag efter dag. Känner oss ofta oumbärliga och upplever att det just vi gör är det viktigaste av allt. Vi vill finnas tillgängliga för en omgivning som vi tror kräver vår närvaro och vårt agerande 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

Julafton är en av de få dagar då vi fortfarande kan lita på att tempot kommer att gå ner för de allra, allra flesta av oss. Om vi vill kan vi stänga av då. Koppla ner.

Därför älskar jag julen. Inte för den hets och galenskap som sker i stans butiker just nu. Nej, det är just möjligheten till reflektion som skymtar genom glittret i mörkret så här års som är det härliga.

Julen ger tid till större fokus på kärlek och omsorg riktad mot andra men även egen tid. Perspektiv på livet. I ensamhet eller tillsammans med familj och vänner. Då kan nya tankar och mål för framtiden frodas.

Jag lovar, det kommer att gå även om det de senaste dagarna varit mycket som ska hinnas på kort tid. Det kommer attt vara ok att hoppa av allt, lägga undan alla måsten och bara vara en stund även om man inte har diagnosen utbränd. Allt behöver verkligen inte göras före jul. Det kommer snart att snurra igång igen . . .

I en verklighet där vi ”multitaskar” och är på hela tiden är julen unik som ”gemensam” aktivitet. Vi kan verkligen lita på att lugnet kommer att sänka sig över stan, till och med över Kungsgatan i Stockholm.

Tack hela  JMW-gänget för en rolig och inspirerande höst!

/Brit

P.S.  . . . ett klassiskt musiktips i dessa tider är Mahalia Jackson´s  tunga tolkning av O come All Ye Faithful. Finns inget annat att göra än att lägga undan allt och njuta . . .

Till toppen