JMW besöker SXSW i Austin

Våra väskor är packade. Här finns sköna skor, anteckningsblock, penna, kamera, dator, extra adapter till el-kabeln, mobilladdare och ett mycket noggrant planerat föreläsningsschema. En liten men taggad JMW-delegation är redo för South by Southwest Interactive eller SXSW i Austin.

Vi ska på konferens. Eller festival. Det beror lite på vem man pratar med. Vissa kallar SXSW Interactive för ”geek spring break”. Ett riktigt nördmecka vilket passar oss perfekt. Sedan 1994 har människor samlats i Austin för att prata om, lära sig och demonstrera framtida teknik och tjänster blandat med nyskapande kommunikation. Samlad kreativitet helt enkelt. Många har kommit hit i jakt på att få presentera eller investera i nästa stora grej. Twitter, Foursquare och Makerbot är några exempel på lyckade lanseringar under SXSW Interactive.

sxswBild: JMWs Joakim Karlsson och Björn Mellstrand på SXSW 2013.

Faktum är dock att SXSW består av tre delar: Interactive, Film och Music. Där Interactive är minst och Music störst. Hit kommer varje år nära 100 000 besökare för att lyssna på musik från hela världen. Filmdelen samlar delar av Hollywood-eliten som premiärvisar sina nya filmer här.  Förra året var det bland annat Spring Breakers med James Franco som drog publik. Allt detta samlat i Austin mellan den 7-16 mars.

sxsw2Bild: Spotify hade ett stort och fint eventområde under SXSW 2013.

JMW åker till Austin för att besöka SXSW Interactive. Och efter vårt första besök förra året känns beskrivningen ett Almedalen möter Cannes Lions som fått ihop det med CES rätt. Några teman som kom ut från förra årets besök var fokus på Big Data och ”wearable tech” som bland annat Nike FuelBand och Google Glass.

sxsw3 Bild: Trots stort teknikfokus var John Mackey, grundare av Whole Foods, och hans inspirerande tal om ”conscious capitalism” en favorit 2013.

Vad som blir stora teman i år återstår att se. Men robotar och kärleken till varumärken verkar vara något som dyker upp i våra förprickade schema just nu i alla fall. Om ni är intresserade så kommer vi att dela med oss av våra upplevelser under #jmwsxsw på Instagram, Twitter och Facebook.

Eller så kanske vi ses på plats i Austin?

Nu åker vi i alla fall!

Till toppen