Hur viktigt är det personliga mötet i #Almedalen?

I helgen startar Almedalsveckan 2011, en vecka som på något sätt känns som en korsning mellan Medeltidsveckan och Way Out West. Engagerade människor som sluter upp och samlas kring hjärtefrågor. I en omgivning där besökarna bor där det finns plats och många möten äger rum i sällskap av kylda drycker och musik. Allt sker i en stadskärna där stora och välkända dragplåster samsas med mindre kända. En ganska trevlig kombination.

Inför veckan skeppas och flygs politiker, opinionsbildare, näringslivsrepresentanter, PR-konsulter och andra intresserade in till Gotland. Allt för att vara på plats där maktens människor befinner sig. För att påverka och påverkas. Inspirera och inspireras. Och inte minst för att träffas på riktigt.

Kraften i det personliga mötet är något jag tänker fundera kring i Almedalen då jag besöker festivalveckan för första gången. I sällskap av block, penna och kanske tillsammans med en kameraman kommer jag ta tempen i mingelvimlets Visby. För hur avgörande är det personliga mötet som sker under seminarier, mingel och i toalettkön på Almedalen? Hur viktigt är Almedalen egentligen? Bryr sig den vanliga människan om det sker på Gotland? Är det en festival för särskilt inbjudna eller kanske en cirkus som SvD kallar det idag? Kanske haffar jag dig och ställer frågan: Vad betyder det personliga mötet under Almedalen för dig?

Jag är på plats söndag till onsdag och tanken är att maximera debuten. Min kalender börjar fyllas men jag tar gärna emot fler tips på mingel och seminarier jag borde vara med på.

Följ mig gärna på @thomashansen83 och här på JMW.se

Och missa inte God morgon Almedalen med bland annat Brit Stakston och Joakim Jardenberg.

Vi ses på Gotland.

/// Thomas

Till toppen