Grillfest med F! i Almedalen

Igår delade F! ut tjugolappar med texten, F! eldar upp 100 000 kr för rättvisa löner. Hamnplan 4, tisdag klockan 8:30. Jag pratade kort med en av F!s medlemmar som berättade att anledningen till att de skulle göra detta var för att skapa uppmärksamhet kring de stora löneskillnader som finns mellan män och kvinnor i Sverige. Gudrun Schymen skriver idag på Newsmill om varför de eldar. Ett spännande grepp för att ta sig igenom det enorma mediebrus som råder här i Almedalen. Då tjugolappen i min hand var äkta (tror jag) blev jag sjävlklart nyfiken.

I morse var jag då på plats och skrivandets stund sitter jag utanför JMW:s högkvarter Café Milagro igen med en skjorta som luktar rök . Av reaktionerna i det snabba Twitterflödet blir F!s grillfest garanterat dagens snackis, kanske till och med det event som vi kommer prata mest om efter Almedalen 2010.

Men är det bra PR eller finns det risk att grillfesten i sig kommer att överskugga budksapen som F! vill få ut?

Nu på morgonen var det i alla fall mer kameror och journalister än det var vanligt folk på plats, så publicitet kommer det att bli, den saken är säker. F! måste ha ställt sig frågan, antingen så köper vi en halvsida i någon av kvällstidningarna för att få ut och skapa uppmärksamhet kring vårt budskap plus att vi bjuder vi in på lite ostfrallor med tillhörande paneldebatt eller så grillar vi pengar. Till det första alternativet skulle antagligen närmast sörjande dyka upp och det skulle bara bli ett i mängden av alla evenemang och frukostmingel här i Almedalen där även de mest intressanta diskussioner och frågor drunknar. Men istället ordnade F! grillfest med 100 000 kr och fick hela journalistkårens uppmärksamhet för sig själva i nästan 30 minuter och när jag promerar förbi samma plats 1,5h senare står Gudrun Schyman fortfarande och svarar på frågor. Om journalistkåren och vi kommer prata om löneskillnader och F!s övriga budskap eller det faktum att pengar eldades upp ja det återstår att se men idag kommer F! att synas.

Till toppen