Grattis Bambuser! Sommarens gladaste nyhet

 

 Två glada Bambusergrundare, Måns Adler och Jonas Vig.

Igår berättade Måns Adler och Jonas Vig grundarna från Bambuser under presskonferensen i en trampbåt att norska Kistefos Venture Capital går in som delägare. Kistefos investerar upp till 15 MSEK på en pre-money värdeing på 47,5 MSEK och kommenterade det hela såhär:

”Bambuser är ett av de mest spännande projekten just nu, säger nyblivne styrelseordföranden Alex Munch-Thore. ”Inom Kistefos studerar vi noga hur snabbt medielandskapet förändras. Bambuser hade varit omöjligt att ens fantisera om för några år sedan och självklart vill vi vara med och investera i framtidens medieteknik och dess affärsmöjligheter.”

Måns och Jonas listades av Internetworld redan i april som årets entreprenörer och uppmärksammades i Veckans affärer som kommande stjärnskott. Det har gått snabbt för dem och nu kan de verkligen förverkliga mer av sina visioner. Oj vad det ska bli spännande att se det hela utvecklas ytterligare.

Bambuser har varit en av de mest spännande projekten inom sociala medieutvecklingen det senaste året och det omfamnar verkligen allt som de sociala medierna handlar och gör mobilen till ett lifetool.  ”The now is the wow” som Niclas Strandh säger och det är nog det bästa och mest kärnfulla sättet att beskriva tjänsten. Närvaro, dialog, direkthet oberoende av plats och tid. Vardagsstunder som kan delas. Men det är också en kostnadseffektiv, miljövänlig och relevant tjänst för företag, både för extern och interinformation.

Jag skrev själv såhär för någon vecka sen, efter ett år på JMW, om vad Bambuser som tjänst med Måns och Jonas i spetsen har betytt för mig personligen men också för JMW:

Måns Adler och Jonas Vigh från Bambuser har också betytt mycket under året. För sitt mod, sitt entreprenörskap och sin vilja att göra något mer med det livsredskap som mobilen är. Men också för sin öppenhet, nyfikenhet och genuin vilja att dela med sig av tankar och funderingar. Galet utvecklande att få ha varit en liten pusselbit på den spännande resa Bambuser genomgått under året. Sen en självklar glädje att få använda Bambuser i jobbet på olika sätt. Vi vann bland annat det nordiska uppdraget för Hotels.com tack vare hur vi använde Bambuser som en del i våra kreativa förslag.

27 000 grattiskramar till er. Jag är så j-a glad för er skull 🙂 ni är så värda att äntligen kunna fokusera på utveckling och nästa steg av Bambuser!

UPPDATERING: Lyssna på en intervju med Måns här som What´s next har gjort eller en intervju i SR samma dag som presskonferensen var.

/Brit Stakston

Till toppen