6 juli gäster sociala medieakuten #almedalen

Tisdag morgon, klockan ringer här på det just nu öde och stilla Stora Torget.  Siffrorna för gårdagens aktiviteter gås igenom och detaljerna för dagens sändning gås igenom. Vi kör som vanligt en genomgång av Vänsterpartiets dag igår med fokus på sociala medier plus temat omvärldsbevakning i de sociala medierna. Vi har fått supebra lästips, en bloggpost om det här med bevakning av sociala medier och Twinglys wikipedia Mediabevakare som ger en snabb inblick i vilka alternativ som finns.

Dagens gäster är:

Tommy Gabrielsson pressekreterare Vänsterpartiet och riksdagsledamot Rossana Dinamarca som även medverkar i Politik 2.0.

Anton Johansson från Twingly som också skriver på bloggen Fyra nyanser av brunt och trendanalytikern Göran Adlén.

Sedan har vi ett inslag med Svenska Spel om deras arbete med bevakning och några av de aktörer som erbjuder bra tjänster för att hantera delar av den digitala närvaron, genom analyser, distribution och bevakning. De vi talar med är Infopaq, MyNewsdesk, Mediapilot, Cision dessutom fanns Politometern på plats som också erbjuder en omvärldsbevakningstjänst samt TNS Sifo. De två sistnämnda finns dock inte med i dagens inslag.

Martina Lind och Politometern medverkade i gårdagens sändning och TNS Sifo  medverkar senare i veckan med anledning av deras seminarie idag. Det om deras undersökning som visar att de osäkra väljarna inte tycker att sociala medier är trovärdiga – de kommer inte att få dem att bestämma sig…ni förstår att de fick extra utrymme…men som sagt mer om det sen, nu kör vi dagens sändning!

Häng med online eller kika förbi Café Milagro, Stora Torget 18, Bolaget, Visby.

/Brit Stakston

Till toppen