Frukostseminarium: Du är fortfarande Googlad

Torsdagen den 15 november bjuder vi på ett frukostseminarium om sökmotorernas roll i våra liv.

Sökmotorexperten Nikke Lindqvist och jag gör en uppföljning av Dokument inifrån och Du är Googlad som vi båda medverkade i tidigare detta år. På plats finns också Tina Ax som var en av de personer som i programmet berättade om hur det är att ha ett digitalt fotspår som någon annan tagit kommandot över. Vi hoppas också kunna ringa upp journalisten Johan Ripås vars egna sökresultat var en del av programmet.

I samband med dokumentären skrev jag och Nikke en debattartikel om vikten att ta kontroll över sin egna digitala identitet. Det är det vi ska fortsätta prata om och hur du bygger upp en buffert kring dina sökresultat! Som vi skrev tidigare:

Det går inte längre att lämna fältet fritt för andra att definiera oss vilket man gör genom att undvika att ha en egen nätnärvaro. Annars riskerar man att bli identitetslös på nätet. Dessutom har man ingenting att sätta emot, och får, som journalisten i dokumentären, en mycket längre resa för att ta kontroll över bilden av sig själv i sökresultaten. Och under tiden kan man både gå miste om jobb, affärer, relationer och ett gott rykte.

Här kan du se Du är Googlad inför torsdagens frukost

Datum: 15 november

Tid: Frukost serveras från kl 7.30 programmet pågår mellan 8.00 – 9.00

Plats: JMW, Kungsgatan 24, 7 tr

Anmälan: till Veronica.Ljungberg@jmw.se, seminariet är kostnadsfritt men observera att vi debiterar 250 kr för frånvaro utan avanmälan.

.

 

Till toppen