En tagg som lever #nyttjobb

I november 2009 upptäckte jag en kväll att mitt twitterflöde var fyllt av folk som antingen sökte jobb eller hade ett jobb erbjuda. Då ställde jag frågan om inte taggen #nyttjobb vore bra för att samla alla dessa efterlysningar. Här skrev jag om hur twitter kan fungera som arbetsförmedling efter några dagar när taggen verkade ha satt sig. Idag 3,5 år senare är den verkligen etablerad och fungerar som underlag för artiklar som ”Så twittrar du dig till drömjobbet”.

För några månader sedan deltog jag i en presentationsrunda inför ett nytt uppdrag, runt bordet satt en nyanställd socialamedieredaktör som stolt berättade att hon fått jobbet tack vare twitter och taggen #nyttjobb. Då kändes det verkligen som om cirklar sluts.

Vilken är din egen favorittagg och vet du historien bakom den i så fall?

/Brit Stakston

Det här är inlägg 47 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Till toppen