Donera oanvända twittertecken till Läkare i Världen

Tillsammans med IVEO fortsätter vi vårt pro bono-arbete för Läkare i Världen. Vi har gått vidare på inslagen bana med att leta oanvända ytor för kommunikation där vi kan låta människor donera annonsyta till Läkare i Världen. På så sätt hjälper vi dem spara in annonspengar som istället kan gå till kärnverksamheten, d.v.s. att hjälpa fler människor i behov av vård. Förra året gjorde vi mobilappen Screen Donor där användare kunde donera yta på sina mobilskärmar till annonser från Läkare i Världen. I år satsar vi på Twitter med tjänsten Tweet Donor.

Tweet Donor_pressbild1

Det är nämligen så att det finns siffror som visar att medellängden på ett twitterinlägg är cirka 68 tecken. Då maxantalet tecken på Twitter får vara 140 så innebär det att 72 tecken, i genomsnitt, går till spillo varje gång någon twittrar. Tecken som skulle kunna användas till att säga någonting viktigt om Läkare i Världen. Därför har vi skapat Tweet Donor.

Alldeles för sent i arbetet upptäckte vi dock att samma typ av tjänst redan byggts 2011 i USA. Då för glassmärket Ben & Jerry’s. Det här smärtar såklart i ett kreatörshjärta. En mardröm faktiskt. Vi är flera som lagt mycket tid och passion i arbetet med Tweet Donor och självklart vill man vara först. Och unik. Men den personliga prestigen är en fis i rymden om man tänker på vad vi faktiskt ska göra: hjälpa Läkare i Världen nå ut till fler som kan engagera sig i deras verksamhet och stötta deras viktiga arbete. Därför har vi valt att fortsätta med Tweet Donor då vi tror att den kan göra ett viktigt jobb att nå digitala opinionsbildare som Läkare i Världen behöver i Sverige.

Med det sagt hoppas vi nu att du som har ett Twitterkonto ska logga in på www.tweetdonor.com, skriva dina redan din tänkta ”tweets” precis som vanligt, de tecken du inte använder kommer att omvandlas till viktiga textbudskap från Läkare i Världen. Texten läggs in automatiskt i ditt inlägg och du kan sedan välja att publicera som vanligt i ditt flöde. På detta sätt hjälper du Läkare i Världen att nå ut till fler människor vilket är viktigt då de som ideell organisation är beroende av bidrag och volontärer.

Den fina filmen är gjord tillsammans med Jakob Jerremalm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra senaste nyheter, spaningar och tips.

Till toppen