Heineken: Night Rider

Heineken: Night Rider

 

I juli 2021 hade Gröna Lund varit stängt i ett år. Biljettförsäljningen i entrén stod på noll och tillsammans med sin dryckessponsor Heineken hade de sett försäljningen krascha då barer och restauranger inte kunnat hålla öppet i parken. När restriktionerna sedan såg ut att lättna behövde båda parter ta igen för förlorad tid och hitta fler försäljningstillfällen.

Lösningen blev Night Rider. Ett unikt nattklubbskoncept med nya åldersgränsen 23 år och förlängt serveringstillstånd. För första gången lät man gäster komma in efter normal stängningstid för att dansa, äta, dricka gott och åka hur mycket som helst. Briefen till byråerna var att skapa en kampanj som sålde slut på biljetterna till de inplanerade festkvällarna. I tonalitet och visuellt uttryck skulle kampanjen fånga den euforiska känslan av att festa loss på ett nöjesfält efter stängning, svara upp mot ett uppdämt behov i målgruppen av att få ha kul tillsammans och göra något utöver det vanliga.

Det blev integrerad kampanj med PR, reklam, influencer marketing och event. En kampanj där förtjänade och köpta medier samverkade inför och under biljettsläppet. Tonalitetsmässigt i copy och visuellt förmedlades känslan av Night Rider som ett otroligt kärleksbarn från korsningen av Lollapalloza möter Mardis Gras korsat med Blade Runner.

Primärt mål för Gröna Lund var att sälja 5400 biljetter till sex kvällar. Totalt såldes 9362 biljetter där det fick adderas ytterligare tre kvällar pga. högt köptryck. Primärt mål för Heineken var att stärka relationen till huvudmålgruppen Millenials och Gen Z och där såg man en ökning i Tänkbarhet från 62%-73% (+16%) under kampanjperioden jämfört med föregående år.

Kampanjen genomfördes tillsammans med Scream och The Amazing Society.

 

Till toppen