Bloggar och det amerikanska valet, igen

I dagens Expressen finns en insändare/debattartikel av två medarbetare vid JKL om bloggar och det amerikanska presidentvalet. Det är en intressant läsning om bloggarnas utveckling och påverkan. Du hittar insändaren även på JKLs blogg.

Vi har tidigare ställt frågan vad som kommer att hända efter presidentvalet med bloggarna. Många har fått upp ögonen för bloggandet i samband med det kampen mellan Bush och Kerry. Det är spännande att se utvecklingen den närmaste tiden eftersom presidentvalet har inneburit en normalisering och en allmän acceptans av bloggarna. Först kommer självklart kommentarerna till valet. Men sedan? Normaliseringen borde innebära att många bloggar kommer att fortsätta att ha ett stort inflytande. Låt oss hoppas eftersom det ger energi till de politiska debatterna.

Från min horisont så tycker jag att bloggar i stor utsträckning just varit politiska eller personliga. Kommer vi att i framtiden få se fler bloggar som är fokuserade på konsumenter? Där vi som konsumenter kan vädra våra åsikter och insikter. Eller företagsbloggar?

En sak till. Wednesdayrelations, nätverket för människor som är intresserade av CRM, kommer att ordna en träff om bloggar. Och så till värdelöst och ovetenskapligt vetande. Det är värt att notera att första gången som en blogg omnämndes i svensk media var andra maj 2002 i Ny Teknik.

BjM

Till toppen