Bloggandets makt?

Munkhammar och Gudmunson. Två personer som fått sina bloggar uppmärksammade av sina arbetsgivare. Gudmunson lägger ned sin blogg för att få vara kvar på SVT. Munkhammar verkar se sig om efter nya arbetsuppgifter.

Att bloggandet har fått en ökad betydelse är utvecklingen kring dessa två bloggar ett bevis på. Jag tycker dock att det är förvånande att Svenskt Näringsliv ställer krav på sina medarbetare att upphöra med sin blogg. De mediala konsekvenserna bilden av Svenskt Näringsliv svärtas ned. Vi får intryck av att det är en organisation med lågt till tak, där det bara finns en åsikt som gäller. Samtidigt mister Svenskt Näringsliv en plattform som lockar många läsare idag.

Gudmunsons blogg är ett annat kapitel. Kan en medarbetare/journalist blogga vid sidan av sitt arbete? Ja, varför inte? Varför kan inte en journalist få ge uttryck åt sina privata synpunkter i en blogg? Om bara ledarskribenter som PJ på Svd får blogga blir konsekvensen att en hel journalistkår kommer att stå utanför ett av de mest expansiva medierna just nu.

BjM

Till toppen