Användargenerad konsert-TV

Current TV, som Björn bloggade om för en herrans massa år sedan, har en serie de kallar för All Eyes. Serien innehåller användargenererade konsertvideos av fansens egna inspelningar. Hittills finns videos med The Shins och My Morning Jacket.

Idén är intressant, dock främst som bevisföring. Visst är det ett kul sätt att visa hur explosionsartad utvecklingen kring digitalkameror och mobiltelefoner är, men någon vidare kul tittarupplevelse vet jag inte om jag tycker att det är. Jag kan se poängen. Current är en användargenererad kanal, som skapar delaktighet och allt sådant. Jag bugar verkligen för de som kämpar för mer delaktighet i kommunicerandet och gillar verkligen när man hittar nya vägar för att göra det. Men inte till vilket pris som helst, det ska ju vara sevärt också. Dessa konsertvideos är ett myller av klipp som inte ger mig speciellt mycket. De kanske kan vara ett minne för dem som var där, men jag tittar hellre på en video befriad från mobilkameror.

/Magnus

Till toppen