American Apparel öppnar i Stockholm – Varför inte se på?

Tillbaka i stan efter semestern konstaterar jag att American Apparel ska öppna på Götgatan. En trevlig överraskning och på tiden kanske (med tanke på att svenskar länge invaderat alla övriga butiker världen över). Att de håller dörrarna öppna medan ombyggnaden pågår är ett kul och smart sätt att få uppmärksamhet. När alla är välkomna att hjälpa till, titta hur långt man kommit, fotograferas, söka jobb osv. blir ombyggnaden mycket mer intressant än när man gömmer sig bakom ett skynke i flera månader innan öppnandet.

Håller man stängt kan det naturligtvis handla om att man vill bygga i fred eller skapa nyfikenhet kring butiken. Jag blir dock mer nyfiken när dörren står öppen och jag blir välkommen in i röran. Det är ju sällan det blir en sådan uppståndelse kring ombyggandet av en lokal.

American Apparel lyckas skapa intresse och nyfikenhet kring sitt varumärke och sina kläder, genom att engagera den potentiella kunden redan innan butiken existerar. Jag gillar det och för de som av någon anledning missat att klädmärket finns blir nu garanterat intresserade. Ja, och de som länge gillat kläderna och varumärket blir kanske än mer trogna.

MaK

Till toppen